tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kotipäivää sadesäällä!

Tänään aamu alkoi jälleen 5.20! Täytynee hakea Ikeasta pimennysverho poikien huoneeseen......
Aamulla oli lämmintä, mutta ilmanalasta muuten huomasi heti, että kohta sataa. Ja niin sitten satoikin, melkein koko päivän. Toisaalta ihan hyvä. Huuhtoo hiukka siitepölyjä. Ja kyllä luontokin kiittää vedestä!





 Yrttipenkin lipstikka piti sateesta. Samoin avomaan basilikani.  Basilika oli pieni töpö, kun laitoin sen maahan. Nyt se on niin suuri, ettei jaksa pysyä pystyssä. Täytyy tukea sitä jollain.

Lapsia ei myöskään sade haitannut. Päinvastoin. Kumpparit jalkaan ja sadetakit päälle, ja ilo oli ylimmillään. Räystäistä vettä ulkoämpäreihin ja kuravellin keittoon!


 Sillä aikaa kun kuravelli kypsyi, oli Turbo etanat laitettu "juoksemaan" kilpaa!


 Sillä välin itse laitoin makaronilaatikkoa (jottei tarvinnu tyytyä pelkkään kuravelliin)! Lisukkeena puolukka ja hapankaali. Kun lasten kanssa oltiin syöty ruoka, niin alkoi kovat sisäleikit. Niiden seurauksena näytti siltä, että leikkihuoneessa olisi pyörähtänyt tornado!
Onneksi Taavi keksi mahtavan idean. Haki kaikille varoliivit ja sanoi, että nyt lähtee työmiehet raivaamaan! Ja alkoi vielä laulaa Mainio Manun alkumusiikista kohtaa "Yhteistyöllä, kaikki mukaan, kuntoon kaiken saan!"



 Ja niin muuten saivat homman hoidettua mallikkaasti! Hieno juttu!

"Katso nyt, äiti!"

Sitten päätettiinkin lukea yhdessä sohvalla iltapäivä satuja. Saatiin samalla kaikille lepohetki! Selvästi lapset taas nautti aikatauluttomasta, rennosta päivästä.
Isikin saatiin tänään kotiin ennen yhdeksää, noin seiskan maissa! Pitkiä päiviä on isillä, kun seiskan maissa lähtee ja seittemän ja yhdeksän maissa illalla tulee. Joskus myöhemminkin. Mutta onneksi tää kiireisin vaihe ei oikeestaan oo kun tää touko-kesäkuun aika......

Iltapalan jälkeen lapsilla tänään ekstraherkkuna jätskiä ja suklaakastiketta ja mansikkahilloa.
Ehkäpä itsekin haen pikku annoksen, kun päivän työt on tehty.

Kiitos tästä päivästä!
Öitä.

1 kommentti:

On kiva, kun jätät viestiä vierailusta! Kiitos!